Bethanny op verkenning in Berlijn

Berlijn is een stad van cultuur, historie en ontelbare bezienswaardigheden. De stad is zwaar getroffen door de Tweede Wereldoorlog en is jarenlang in tweeën gesplitst geweest door de Berlijnse Muur. De stad is daardoor als één groot openluchtmuseum. De geschiedenis ligt op elke hoek van de straat. Maar ook als je graag moderne kunst ontdekt ben je in deze stad op de juiste plek. Uiteraard kunnen ook de shoppingliefhebbers hier terecht.

 

Enkele bezienswaardigheden  in Berlijn:

  • Brandenburger Tor: het meest bekende symbool van Berlijn. Ooit gebouwd als stadspoort bood de Brandenburger Tor toegang tot de stad achter de stadsmuur.
  • Fernsehturm: dit is mijn persoonlijke favoriete herkenningspunt in de stad. Verdwaald? Wandel richting Fernsehturm en je komt vanzelf in centrum Berlijn uit. De Fernsehturm werd in 1969 in het toenmalige Oost-Berlijn geopend. Als televisietoren maar ook om te laten zien hoe modern de DDR was. Je kunt de bol bezoeken, vanaf 350 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht over de stad. Je kunt er zelfs eten! wij deden dit en vonden dit een super ervaring!
  • Gedenkstätte Bernauer Straße: Nadat de Berlijnse Muur in 1989 is gevallen, zijn de meeste stukken muur zo snel mogelijk uit de stad verdwenen. Naast een origineel stuk muur met wachttoren staan er ook veel informatieborden over vluchtpogingen die in de Bernauer Straße hebben plaats gevonden.
  • Gendarmenmarkt:  dit is één van de bekendste pleinen van de stad gelegen in het district Mitte. Het plein wordt gekenmerkt door twee identiek lijkende kerken aan weerszijden van het plein.
  • Museuminsel: dit museumeiland is een must voor elke museumliefhebber! Hier staan de meest belangrijke kunstmusea van Berlijn die samen een belangrijk aandeel bezitten van de kunstgeschiedenis. Het Museuminsel omvat: Alte Nationalgalerie, Altes Museum, Bode-Museum, Neues Museum en het Pergamonmuseum. Die laatste is mede om het Pergamonaltaar en de Poort van Babylon de topfavoriet.

Verblijf: RIU PLAZA BERLIJN

Recent hotel van de befaamde Riu-keten, die onder de naam Riu Plaza een aantal moderne stadshotels uitbouwt.

Uitstekend gelegen om zowel het voormalige Oost- als West-Berlijn te ontdekken. Het is maar enkele minuutjes wandelen tot aan de Kurfürstendamm met het iconische warenhuis KaDeWe. Met de metro sta je zo in het centrum.

Prijsvoorbeeld:

13/06/2022 Brussel – Berlijn 09u25 – 10u50

16/06/2022 Berlijn – Brussel 18u45 – 20u10

3 overnachtingen in het hotel Riu Plaza Berlijn op basis van ontbijt in de standaard 2 persoonskamer

€ 335 per persoon = vlucht + verblijf

Interesse?

Contact

Openingsuren

Ma
09u30-12u30
Di
09u30-12u30
Wo
09u30-12u30
Do
09u30-12u30
Vr
09u30-12u30
Za
09u30-12u30

Openingsuren

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.