Esperanto Travel groepsreis: Riviercruise Douro

Troeven

In 't kort

Esperanto Travel neemt je in de lente van 2022 ‘in stijl’ mee naar het prachtige noorden van Portugal.

Laat je betoveren door de culturele en landschappelijke rijkdom van de Douro vallei.  De Douro zoekt zich een weg langs ruwe en romantische landschappen, door het Noorden van Portugal, om zich in Porto in de Atlantische Oceaan te storten.  Kom mee aan boord van de M/S Queen Isabel, dat plaats biedt aan 118 passagiers en geniet van een pracht van een cruise langs de valleien van deze gouden rivier.  Dit unieke landschap met de vele dorpjes, wijngaarden en een verscheidenheid aan kerken en kloosters is Unesco werelderfgoed.  Zoveel middeleeuwse en barokke schoonheden vormden de rijkdom van het oude Portugese koninkrijk.  Tijdens deze cruise bezoeken we ook het Spaanse Salamanca met de oudste universiteit van Europa en de prachtige, centraal gelegen Plaza Mayor.
En tenslotte … Porto met een tijdloze charme, zal ons volledig onderdompelen in de Portugese cultuur.

Contact

Openingsuren

Ma
09u30-12u30
Di
09u30-12u30
Wo
09u30-12u30
Do
09u30-12u30
Vr
09u30-12u30
Za
09u30-12u30

Openingsuren

Beschrijving

Dag 1: 24/04  Brussel – Porto

We vertrekken vanuit Nieuwpoort met de autocar naar de luchthaven van Zaventem.
Rechtstreekse Vluchten met Brussels Airlines.

Transfer naar de haven van Porto (Vila Nova de Gaia) en inscheping aan boord van de M/S Queen Isabel.  Welkomstcoktail en diner.

Vluchtgegevens:
Steeds onder voorbehoud van wijzigingen:

Vertrek 24/04 uit Brussel om 13u35 – aankomst Porto om 15u00 met SN3809

Retour 01/05 uit Porto om  12u55 – aankomst Brussel om 16u15 met SN3812

Dag 2 : 25/04  Regua – Lamego – Pinhao

Vertrek vanuit Porto ’s morgens vroeg. Geniet de ganse voormiddag aan boord van uw drijvend hotel, terwijl de mooiste landschappen aan u voorbijglijden. Kleine dorpjes liggen er als het ware middenin de olijf- en wijngaarden. Lunch aan boord. Aankomst in Regua in de vroege namiddag, poort tot de wijnregio Alto Douro. In de namiddag, vertrek per autocar naar Lamego, één van de meest historische steden in de Douro Vallei. Begeleid bezoek aan de stad. U bezoekt er de imposante bedevaartskerk Nossa Senhora de Remédios. De meer dan 600 treden van de dubbele trap, prachtig versierd met azulejos, die leidt naar de kathedraal, werden in het verleden door de bedevaartsgangers op de knieën beklommen ! U zal er ook de mogelijkheid hebben om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten. ’s Avonds, diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek.

Daarna terugkeer naar het schip in Pinhao en overnachting aan boord.

Dag 3 : 26/04 Vega Terron – Castelo Rodrigo

In de voormiddag vaart het schip tot Vega Terron, gelegen aan de Spaanse grens. We varen door de diepe valleien van de Douro, verbreed door verschillende dammen, die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit in Portugal produceren. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel domineert dit middeleeuws dorp. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk. ’s Avonds, diner van de kapitein en overnachting aan boord.

Dag 4: 27/04  Vega Terron – Salamanca (Spanje) – Barca d’Alva  

Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed voor de pracht en praal van de oude stad. Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. Bezoek aan de universiteit en de Nieuwe Kathedraal, gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en stenen figuren en binnenin met rijk versierde gewelven. Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad. Vrije tijd in de namiddag om verder te flaneren door de smalle straatjes van deze historische parel.

Terugkeer aan boord in Barca d’Alva. Diner en overnachting aan boord.

Dag 5: 28/04 Regua – Mateus

In de voormiddag vaart het schip terug richting Regua, doorheen de romantische vallei van de Douro in een uniek kader tussen de wijngaarden. Lunch aan boord. In de namiddag, bezoek aan een prachtig wijnlandgoed met schitterend uitzicht over de Douro Vallei en wijnproeven. Vervolgens bezoeken we het Paleis van Mateus, een elegant landhuis uit de 18de eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wondermooi met bloemenpaden, exotische planten en geurende bloesems. Terugkeer aan boord in Regua, diner en overnachting.

Dag 6: 29/04 varen – Porto

In de voormiddag varen richting Porto, waar aankomst omstreeks de middag. Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek per autocar voor het stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht op de rivier. Het historische centrum prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingskerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw, maar is toch één van de oudste monumenten van de stad. Het bezoek aan de stad eindigt in één van de wijnkelders met proeverij. ’s Avonds, diner en folkloreshow aan boord.

Dag 7: 30/04 Guimaraes – Braga

‘s Morgens, vertrek per autocar naar Guimaraes, gelegen in het noordwesten van Porto en geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques. Ontdek het historische centrum, langs het Largo da Oliveira (olijfboomplein) en bezoek het kasteel van de hertogen van Braganca, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne. Lunch in een plaatselijk restaurant. In de namiddag, bezoek aan Braga, ook bekend als het ‘Rome van Portugal’. Braga is tot op vandaag nog steeds één van de belangrijkste religieuze centra van het land. Wandeling door het historische centrum met de vele kerken en indrukwekkende gebouwen. Bezoek aan de kathedraal, gebouwd in de 12de eeuw, hét symbool van de stad en de oudste kathedraal van Portugal. ’s Avonds, diner en fadovoorstelling aan boord.

Dag 8: 01/05 Porto – Brussel

Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven.

Terugvlucht naar Brussel en aansluitend transfer per autocar naar Nieuwpoort.
Einde van de reis.

 

Interesse?

Prijs

Standaardkajuit op hoofddek:                                 € 2.250 per persoon

Luxe kajuit met schuifraam op het bovendek: € 2.540 per persoon

Luxe kajuit met balkon op het panoramadek:  € 2.770 per persoon

Suite met balkon op het panoramadek:           € 3.460 per persoon

Prijzen van kajuiten bezet door 1 persoon, zijn op aanvraag.

Inbegrepen

 • Transfer per autocar van Nieuwpoort tot de luchthaven van Zaventem en terug
 • Lijnvluchten Brussel – Porto – Brussel met Brussels Airlines
 • Bagage: recht op koffer van maximum 23 kg per persoon + 12 kg handbagage per persoon
 • De transfers luchthaven/schip/luchthaven
 • 7 overnachtingen op basis van volpension en dranken tijdens de maaltijden, aan boord van M/S Queen Isabel
 • Diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek, dranken inbegrepen
 • Verschillende wijnproeverijen
 • Folklore show en Fado avond aan boord
 • Alle bezoeken, transfers en excursies (met hoofdtelefoon) zoals opgegeven in het programma, met Nederlandstalige begeleiding en Nederlandstalige lokale gidsen (waar mogelijk) in een comfortabele autocar
 • Luchthaventaksen en haventaksen
 • Begeleiding door Esperanto Travel van Nieuwpoort tot Nieuwpoort!
 • Voorreisvergadering een 2-tal weken voor vertrek (datum wordt later doorgegeven)

Niet inbegrepen

 • Servicekosten voor het personeel aan boord van de M/S Queen Isabel.
  Richtprijs van € 7 per persoon, per nacht. Ter plaatse te betalen in een gesloten omslag.
 • Reisverzekering – Annuleringsverzekering

Contact

Openingsuren

Ma
09u30-12u30
Di
09u30-12u30
Wo
09u30-12u30
Do
09u30-12u30
Vr
09u30-12u30
Za
09u30-12u30

Openingsuren

Interesse?

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.