Tussen de feestdagen naar Lapland

Troeven

In 't kort

Viert u de feestdagen liever met familie of vrienden ? Vlieg dan op tweede kerstdag naar Rovaniemi voor een 5-daags verblijf tot 30 december. Tijdens dit arrangement verblijft u in een originele panorama hut midden in de wildernis en maakt u kennis met de traditionele drie: sneeuwscooter, husky en rendier maar gaat u ook op zoek naar de Aurora Borealis. In ieder geval heeft u tijdens het oudejaarsdiner héél wat te vertellen.

Contact

Openingsuren

Ma
09u30-12u30
Di
09u30-12u30
Wo
09u30-12u30
Do
09u30-12u30
Vr
09u30-12u30
Za
09u30-12u30

Openingsuren

Beschrijving

Dag 1: zondag 26 december 2021
Lijnvluchten Brussel-Helsinki 11u40-15u15 en dan de vlucht naar Rovaniemi 16u20-17u40. In Rovaniemi acht uw transfer om u naar Arctic Circle Wilderness Lodge te brengen. Na het inchecken wacht u het diner om uw buikje te vullen.Waarna u geniet van een heerlijke nachtrust in uw unieke panorama kamer.

Dag 2: maandag 27 december 2021
Ontbijt in het hoofdgebouw. Nadien gaat u op weg voor een mooie combi excursie. Een transfer brengt u naar het vertrekpunt waar u thermische kledij aanpast en instructies krijgt over het besturen van een sneeuwscooter. De mooie sneeuwscootersafari gaat naar een rendier boerderij voor een korte maar fijne rit met een rendierslede(700 m). Tijdens een warm drankje in een typische Lapse ‘kota’ neemt u deel aan de mysterieuze Lapse Poolcirkel ceremonie en ontvangt u een rendier rijbewijs. Daarna wacht u een lunchbuffet in Santa Claus village en vrije tijd om het Santa Claus kantoor te bezoeken en de kerstman te gaan begroeten. Vergeet niet uw volgende kerstkaartjes te versturen uit het postkantoor van de kerstman en eens rond te kijken in één van de vele mooie winkels. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3: dinsdag 28 december 2021
Na het ontbijt wacht u een uitzonderlijke ervaring. U gaat op weg met uw eigen huskyteam om de wildernis rond de poolcirkel te ontdekken. Bij vertrek aan de huskyfarm krijgt u eerst uitleg over het sturen van een huskyslede voor u op weg gaat voor een tocht van ongeveer 5 km. U rijdt steeds per 2 op een slede en indien met een kind, met 3. Onderweg krijgt u de kans om van ‘musher’ te wisselen. Na de rit is er tijd om foto’s te nemen en vrienden te worden met de husky’s. De gids geeft meer uitleg over het leven van de husky’s en de mushers terwijl u geniet van een warm drankje bij het kampvuur. ‘s middags wacht u een lunch in het hoofdgebouw. Namiddag kan u er op uit trekken met langlaufski’s die u vrij kan uitlenen in het hotel of u opteert voor een relaxnamiddag en u huurt de sauna privé af. ‘s avonds geniet u van een fijn diner en een heerlijke overnachting. Vergeet niet uit te kijken naar het noorderlicht.

Dag 4: woensdag 29 december 2021
Geniet van een ontspannen ontbijt en wat vrije tijd. U kan opteren om met de shuttle naar Santa Claus Village of naar Rovaniemi te gaan om wat te shoppen of om wat cultuur op te snuiven in het Arktikum of in het Korundi museum. Wenst u liever te gaan skiën dan kan dit op de Ounasvaaran heuvel, het skigebied van Rovaniemi. Aan de skipiste zijn verhuurstations voor skimateriaal. Voor deze uitstap raden wij u aan om een taxi rechtstreeks naar het skigebied te nemen.
‘s avonds na het diner gaat u op zoek naar het noorderlicht op sneeuwschoenen. Sneeuwschoenwandelen is een perfecte manier om de Lapse winterse wildernis te verkennen, te genieten van de frisse, zuivere lucht en wat beweging te krijgen. Sneeuwschoenen worden in het hoge noorden al eeuwenlang gebruikt om de besneeuwde landschappen te doorkruisen. De wandeling start aan het hoofdgebouw, vandaar steekt u de wandelbrug over naar het eiland in de rivier en daarna wandelt u verder over de bospaden. Wandelen met sneeuwschoenen is eenvoudig en plezant. Als u onderweg een mooi zicht krijgt op het wonderbaarlijke noorderlicht kan uw avond niet meer stuk.

Dag 5: donderdag 30 december 2021
Ontbijt en vrije tijd tot het tijd is om terug naar België te vertrekken.
Rond 12u00 vertrekt uw transfer naar de luchthaven. Retourvluchten Rovaniemi-Helsinki 14u10-15u30 en Helsinki-Brussel 16u40-18u20.

Interesse?

Arctic Circle Wilderness Lodge

Ligging: Dit prachtige, natuurlijke domein aan de Raudanjoki rivier. Vaattunki, zoals het in het Fins heet, ligt te midden van de bossen, op 25 km van Rovaniemi en 15 km van Santa Claus Village, ver van de toeristische heksenketel en de lichtvervuiling. Ideaal voor het waarnemen van de Aurora Borealis.
Faciliteiten: Aan de rand van de rivier ligt het hoofdgebouw in blokhutstijl met de receptie, het bargedeelte, het restaurant en het schuurtje met wintermateriaal. Sauna voor privé-huur op de oever van de rivier. Rond de lodge vindt u talloze wandelpaden die u kan gebruiken om er met de sneeuwschoenen of de langlaufski’s op uit te trekken in de Arctic Circle Hiking Area. 4 x per dag is er van 1/12-14/3 een shuttledienst heen en terug tussen Arctic circle Wilderness Lodge en Santa Claus Village(€ 10 pp).
Logies: In het geheel van de Wilderness Lodge zijn er verschillende logiesmogelijkheden. Hou er rekening mee dat dit geen typisch hotel is maar dat dit geleid wordt als een verhuring met inbegrepen bed- en badlinnen en eindschoonmaak. Tijdens uw verblijf is er geen kamer opkuis voorzien. Dit is een authentiek, typisch logement zonder luxe.
Type C: Panorama huts, een originele, compacte, moderne blokhut(max. 2 volw. en 1 kind -12j.)16,5m² met panorama raam met zicht op de Wilderness, kleine badkamer met douche en toilet, volwaardig klapbed voor het kind.
Maaltijden: ontbijtbuffet en diner worden genomen in de gezellige eetkamer met open haard. Er wordt een eerder traditionele Lapse keuken geserveerd. Eventuele allergieën moeten op voorhand doorgegeven worden vermits dit restaurant enkel gebruikt wordt door gasten die verblijven. Er is geen mogelijkheid om buiten de lodge te gaan eten indien u niet over eigen vervoer beschikt.

Prijs

Per volwassene in een panorama hut 2158,00
Per kind 4-11j. in de kamer bij de ouders 1284,00

Niet geschikt voor kinderen -4 jaar !

Inbegrepen

Inbegrepen:
– Lijnvluchten met Finnair Brussel-Rovaniemi-Brussel
– Luchthaventaksen (€ 160 p/p zoals bekend op 3/5/21)
– transfers luchthaven Rovaniemi – Arctic Circle Wilderness Lodge – luchthaven Rovaniemi
– 4 overnachtingen met half pension
– 2 lunches
– 3 excursies vermeld in het arrangement inclusief transfers vanaf en tot het pick up punt waar nodig
– thermische kledij tijdens de safari’s (overall, laarzen, sokken, muts en handschoenen)
– Engelstalige gids tijdens de uitstappen en activiteiten.
– BTW en taksen

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen:
– persoonlijke uitgaven en niet-inbegrepen maaltijden.
– dranken bij de maaltijden
– niet vermelde maaltijden

Contact

Openingsuren

Ma
09u30-12u30
Di
09u30-12u30
Wo
09u30-12u30
Do
09u30-12u30
Vr
09u30-12u30
Za
09u30-12u30

Openingsuren

Interesse?

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.