Boheemse parels met raderschip

Troeven

In 't kort

✨ Nieuwe Riviercruise Tip ✨

⛴ Langs de Elbe en de wilde Moldau onthult de Tsjechische natuur al haar charmes. Aangedreven door schoepenraderen vaar je vanuit Praag naar de kastelen en barokke paleizen van de regio Bohemen.

🏰 De gloednieuwe cruise van CroisiEurope geeft je een kijkje in het leven van roemrijke hertogen en de illustere aristocratie. Met geringe diepgang vaart de Elbe Princesse II probleemloos in ondiepe wateren.

🔹 Habsburgse jachtresidentie Konopiste
🔹 Stuwmeer van Slapy en Boheemse romantiek
🔹 Unesco Werelderfgoed in Praag
🔹 Rubens & Pieter Bruegel de Oude in Melnik
🔹 Saksische keurvorsten in Dresden

En met kortingen tot -30% is nu het ideale moment om te boeken!
Contacteer ons voor meer info. ☎️

Contact

Openingsuren

Ma
09u30-12u30
14u00-18u00
Di
09u30-12u30
14u00-18u00
Wo
09u30-12u30
14u00-18u00
Do
09u30-12u30
14u00-18u00
Vr
09u30-12u30
14u00-18u00
Za
09u30-12u30
14u00-17u00

Openingsuren

Beschrijving

PRAAG

Inscheping om 18u in Praag. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Diner aan boord.

 

PRAAG – SLAPY – STECHOVICE

Vaartocht in de voormiddag op de Moldau naar Stechovice. Midden in de rustgevende natuur onthult de Moldau haar landelijke en wilde landschappen. Vroeger was Stechovice gekend voor goudwinning, vandaag blijft het vermaard omwille van haar traditie van pottenbakkerij. In de namiddag facultatief excursie naar het Kasteel Konopišt¿. Dit 13e-eeuwse fort ligt midden in een schilderachtig landschap en diende als jachtresidentie van de Habsburgers. In de 18e eeuw onderging het een volledige renovatie. De staatsappartementen staan nog vol met weelderige meubels, en verder herbergt het kasteel ook een indrukwekkende collectie wapens en middeleeuwse harnassen van aartshertog Franz-Ferdinand. Tot zijn moord in Sarajevo in 1914 diende het kasteel als zijn laatste verblijfplaats. Animatieavond aan boord.

STECHOVICE – PRAAG

Vaartocht in een idyllisch kader op de Moldau tot aan de dam van Slapy. De beboste heuvels aan weerszijden van de rivier, de meanders en de silhouetten van de kastelen getuigen van de rijke geschiedenis van de streek en zorgen voor een typisch Boheems romantisch en ontspannend landschap. Het stuwmeer van Slapy is met zijn grote aanbod aan water- en ontspanningsactiviteiten een populair vakantieoord voor inwoners van Praag. Terugkeer naar Praag aan het einde van de namiddag.

PRAAG

In de voormiddag facultatief geleid bezoek aan de oude stad van Praag. De ruim 1000 jaar oude “Stare Mesto”-wijk is een van de hoofdplaatsen uit de Boheemse geschiedenis. Tijdens een wandeling door de steegjes van de stad ontdekt u onder meer de Joodse wijk, het stadhuis met zijn beroemde astronomische klok, de Týnkerk en de Karelsbrug. Lunch aan boord. De namiddag is gewijd aan het facultatief geleide bezoek aan de Burchtwijk: paleizen, kerken en kloosters flankeren er harmonieus het boven de hoofdstad uittorende burcht. U bezoekt er de St Vitus-kathedraal, het grootste religieuze gebouw van het land en een van de meest prestigieuze gotische kathedralen van Europa, en ook het oude Koninklijke Paleis en het Gouden straatje. Vrije avond. Folkloristische avond aan boord.

 

PRAAG – MELNIK

Vaartocht in de voormiddag tot in Melnik op de samenloop met de Elbe. Lunch aan boord. In de namiddag facultatief bezoek aan het kasteel van Nelahozeves. Bezoek een van de mooiste renaissancekastelen van Bohemen. Hier leefden 23 koninginnen en prinsessen van Bohemen. Het kasteel kent weelderige Italiaanse versiering met sgraffiti, stucwerk en fresco’s, volledig in lijn met de smaak van de toenmalige hoge aristocratie. Verder herbergt het kasteel ook een rijke privécollectie aan meubels en schilderijen, met onder andere werken van Rubens, Velasquez en nog vele anderen. Dit alles is eigendom van het Lobkowicz-geslacht, de oudste en meest vooraanstaande familie van Bohemen. Ontdek het luxueuze leven dat de Boheemse adel tijdens de barok leidde. Na afloop van het bezoek proeft u een selectie wijnen van het domein.

Vrije avond.

MELNIK – Dresden

Facultatief dagexcursie in Dresden. Bezoek aan het “Firenze aan de Elbe”. De oorspronkelijk Slavische stad werd in de 12e eeuw gegermaniseerd door de markgraven van Meissen. Ze diende 700 jaar lang als verblijfplaats van de Hertogen en Koningen. Dankzij het bloeiende architecturale en artistieke patrimonium is dit één van de belangrijkste toeristische centra van Duitsland. Lunch in een restaurant. In de namiddag geleid bezoek aan het Residenzschloss. Dit behoorde eerst toe aan de Saksische keurvorsten en later aan de Saksische koningen. Dit renaissancekasteel herbergt vandaag de Grünes Gewölbe of de ‘groene kluis’, die het merendeel van de schatten van de Saksische monarchie bevat. Terugkeer naar Praag per bus (omringend). Zeilen naar het centrum van Praag.

Gala-avond.

PRAAG

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.

Interesse?

Prijs

Inbegrepen

Cruise in volpension vanaf het diner van dag 1 tot het ontbijtbuffet van dag 7 – de dranken inbegrepen aan boord (behalve de speciale kaarten) – verblijf in een tweepersoonskajuit met airco, douche en wc – animatie – bijstand van onze animatrice aan boord – welkomstcocktail – gala-avond – de bijstands-/repatriëringsverzekering – de haventaksen.

Niet inbegrepen

De dranken op de speciale kaarten, de dranken bij de maaltijden tijdens excursies of transfers – de annulatie-/bagageverzekering – de facultatieve excursies (te boeken en te betalen aan boord of in het agentschap) – verplaatsingen – persoonlijke uitgaven.

Contact

Openingsuren

Ma
09u30-12u30
14u00-18u00
Di
09u30-12u30
14u00-18u00
Wo
09u30-12u30
14u00-18u00
Do
09u30-12u30
14u00-18u00
Vr
09u30-12u30
14u00-18u00
Za
09u30-12u30
14u00-17u00

Openingsuren

Interesse?

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.