Esperanto Travel: jouw reisbureau in Nieuwpoort

DSC4915 - Esperanto Travel - Reisbureau Nieuwpoort

Onze experts maken jouw vakantie:

ERVARING

Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest in verzekeringen, bank en financiën, was het voor mij hoog tijd voor een carrièreswitch.
In 2011 startte ik dan ook met heel veel enthousiasme Esperanto Travel op.
Zonder enige twijfel de beste beslissing ooit!

Zaakvoerder
Opleiding: fiscale wetenschappen, adviseur vermogensplanning

SPECIALISATIE

Afrika, New York en diverse andere citytrips

REEDS BEZOCHT

Eigenlijk alle klassieke Europese strandbestemmingen, maar ook het iets minder gekende IJsland, Noorwegen, Ierland, Slovenië, Slovakije, de Azoren.

Ook de meest voor de hand liggende citytrip bestemmingen, evenals Bilbao, Sint-Petersburg, München, Krakow … maar ook New York.

Ik ben verknocht aan Afrika en bezocht al Marokko, Senegal, Kenia, Zanzibar, Zuid-Afrika en Namibië.

Ook Dubai, Oman, India en Sri Lanka lieten bij mij een diepe indruk na.

Bij het cruisen rijg je natuurlijk de ene korte citytrip na de andere aan mekaar. Ik heb ervaring met MSC Cruises, Costa Cruises, Royal Caribbean Cruises, Star Clipper en A-Rosa riviercruises.

BUCKETLIST

Canada, Jordanië, Lapland , Noord-Amerika (maar dan de middelste staten, het échte Amerika) en alle nog niet bezochte Afrikaanse bestemmingen.

ERVARING

Reizen is niet alleen mijn beroep, maar ook mijn passie.

In juni 1998 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool in Brugge als ‘Bachelor Toerisme en Recreatiemanagement’. Vanaf dan heb ik altijd in een reisbureau gewerkt. Ik kan dus met enige trots al 22 jaar ervaring op mijn palmares zetten, waarvan bijna 10 jaar bij Esperanto Travel.

SPECIALISATIE

Reizen op maat naar alle uithoeken van de wereld.

REEDS BEZOCHT

In Europa kan ik de meeste zonbestemmingen zoals Griekenland, Spanje, Portugal, Frankrijk, Kroatië, Malta en Cyprus schrappen van mijn to-dolijst. Maar ook de niet-zuiderse bestemmingen zoals Oostenrijk, Ierland, Noorwegen, Finland en zelfs Servië heb ik tijdens mijn reizen ontdekt.

De bestemmingen die mij misschien het meest bij blijven zijn Nieuw-Zeeland, Costa Rica, Sri Lanka, Bali, Namibië, Zuid-Afrika, Kenia en Senegal. Ik ben enorm aangetrokken tot het Afrikaanse continent en er staan nog meerdere Afrikaanse bestemmingen op mijn verlanglijstje.

  • Afrika: Gambia, Senegal, Tunesië, Marokko, Egypte, Kenia, Zuid-Afrika, Namibië en Kaapverdië.
  • Oceanië: Nieuw-Zeeland en Hawaii (eilanden Oahu, The Big Island, Maui, Kauai en Molokai)
  • In Latijns-Amerika en de Caraïben: Costa Rica, Mexico, Jamaïca, Sint-Maarten en Aruba
  • Midden-Oosten: Egypte (o.a. Nijlcruise), Jordanië, Dubai, Oman, Abu Dhabi, Ras al Khaimah
  • Azië: Thailand, Sri Lanka en Bali

Ik moet zeggen dat ik ook een grote liefhebber ben van cruises. Je ziet heel veel in een korte tijd en geniet intussen van de prachtige luxe van een drijvend hotel. De rederijen waar ik reiservaring mee heb zijn: Celebrity Cruises, MSC Cruises en Costa Cruises.

Elk jaar probeer ik ook een stad te verkennen. Reeds gedane citytrips: Rome, Venetië, Barcelona, Madrid, Athene, Amsterdam, Londen, Parijs, Dublin, Stockholm, Berlijn, Praag, Boedapest, Porto, New York, Belgrado enz…

BUCKETLIST

Deze bestemmingen staan hoog genoteerd op mijn verlanglijst: de Azoren, Oeganda, Madagascar, Brazilië, Peru en Vietnam.

ERVARING

Op het eind van mijn opleiding toerisme ging ik voor Jetair aan de slag als hostess in het buitenland. Aan de Turkse Riviera kreeg ik de smaak te pakken. Na mijn stage ben ik nog enkele jaren hostess gebleven. Zo hielp ik als hostess vakantiegangers aan de Costa Blanca, de Costa del Sol, Almeria en op het Tunesische eiland Djerba. In 2013 kwam ik het Esperanto team versterken.

SPECIALISATIE

De bestemmingen waar ik als hostess gewerkt heb ken ik door en door.
 Verder heb ik een grote kennis uitgebouwd op het vlak van wintersport, La Réunion en Spanje.

REEDS BEZOCHT

Alle Spaanse costa’s, verschillende Spaanse Eilanden & het Spaans Baskenland. Door in Spanje gewerkt te hebben ben ik verliefd geworden op de Spaanse cultuur.

De Algarve in Portugal, een groot deel van Italië, diverse wintersportbestemmingen, meerdere citytrip bestemmingen (Barcelona, Rome, Berlijn, Parijs, Wenen, Lissabon, Krakau, Amsterdam, Londen …)

Buiten het Europese vasteland: China, Sri Lanka, Dominicaanse Republiek en Jamaica.
2 zeecruises waarvan 1 naar IJsland en Groot-Brittannië en 1 op de Middellandse Zee. Verder deed ik ook reeds een riviercruise op de Loire.
Honeymoon: La Réunion + Seychellen

BUCKETLIST

New York, Argentinië, Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland & Madagaskar
. Ooit willen we onze honeymoon naar La Réunion eens overdoen, maar dan met onze kinderen mee. 
Zodat ook zij dit prachtige eiland kunnen bewonderen.

ERVARING

Drie jaar heb ik in de vastgoedsector gewerkt en nu wou ik graag een andere richting uit. Bij Esperanto Travel kwam ik al langer voor mijn reizen en plots kreeg ik te horen dat er een plekje vrijkwam. In mei 2023 mocht ik hier beginnen en ik ben zeer blij dat ik deze overstap heb gemaakt.

SPECIALISATIE

Ik heb veel ervaring met meerdere Disneybestemmingen. Zo bezocht ik al een aantal keer Disneyland Parijs en zowel Walt Disney World als Disneyland Californië zijn mij niet vreemd.

REEDS BEZOCHT

Een aantal Europese zonbestemming kan ik al aan mijn palmares toevoegen. Zo ging ik vaak op autovakantie naar het zuiden van Frankrijk en heb ik een zomer als entertainer gestaan in het prachtige Carcassonne. 

Mijn eerste vliegreis was naar Corfu en deze werd meteen opgevolgd door een vliegreis naar Turkije en Spanje.

Zoals eerder vermeld bezocht ik al een aantal keer Disneyland Parijs maar ook Disney World in Florida. Daar hadden we een prachtige reis en werden we verliefd op het land. Daarom kozen mijn man en ik ervoor om een jaar later naar de westkust van Amerika te vliegen. Daar bezochten we Los Angeles, Disneyland Californië, Las Vegas en the Grand Canyon.

Op vlak van citytrips heb ik nog veel niet bezocht maar twee aanraders zijn voor mij zeker Lissabon en Londen. In Londen ben ik al een aantal keren geweest en daar ken ik dus vele ongekende plekjes.

BUCKETLIST

Mijn bucketlist van reizen wordt sneller langer dan dat ik ze kan inkorten maar een aantal bestemmingen staan al een tijdje op mijn lijst. Dat zijn IJsland, Bali, Canada, Madeira en nog een aantal Disneyparken zoals die in Tokyo.

Graag wil ik ook nog eens in Amerika de route 66 afrijden en mijn bezoek Walt Disney World wil ik zeker nog eens over doen.

Contact

Openingsuren

Ma
09u30-12u30
14u00-18u00
Di
09u30-12u30
14u00-18u00
Wo
09u30-12u30
14u00-18u00
Do
09u30-12u30
14u00-18u00
Vr
09u30-12u30
14u00-18u00
Za
09u30-12u30
14u00-17u00

Openingsuren

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.